Sport VlaanderenSport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid. Hun missie is om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen.   Sport Vlaanderen doet dienst als uniek loket voor alles wat met sportbeleid te maken heeft, gaande van voorbereiding en evaluatie van het beleid tot de uitvoering ervan. 

WAT (de vraag)

Sport Vlaanderen biedt aan de sporter de mogelijkheid om te sporten in de natuur. De sporter heeft de mogelijkheid om online routes op te zoeken voor bv. mountainbike, skeeleren, paardrijden, peddelen, e.d. Het onderhoud van deze routes is belangrijk om de gebruikservaring van de sporter optimaal te houden. Echter, er treden wel vaker problemen op met deze routes. Sport Vlaanderen was op zoek naar een platform waar de sporter een melding kan maken van een probleem op een route. 

Sport Vlaanderen werkt tevens met vrijwilligers die een paar keer per jaar deze routes controleren en meldingen aan Sport Vlaanderen overmaken. Ook voor hen is een gebruiksvriendelijke tool essentieel. 

Naast het ingeven van de problemen moet het platform de mogelijkheid bieden om de problemen op een correcte manier te kunnen afhandelen. 

HOE

fks stelde als probleemmeldingsplatform het eigen ontwikkelde TRIS voor. Sport Vlaanderen gebruikt enkel het onderdeel voor het verwerken van probleemmeldingen.

Lokale gemeentebesturen die verantwoordelijk zijn voor het oplossen van de problemen ter plaatsen, worden via mail op de hoogte gebracht van een nieuwe melding. Zij hebben toegang tot de meldingen die zijn toegewezen aan de gemeente en kunnen de meldingen in TRIS verder verwerken. Ook peters en meters kunnen inloggen in TRIS om hun eigen gemelde problemen te kunnen opvolgen.